Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Plantagen

Uppdraget


Plantagen ville etablera sig på Facebook, men de riktiga kunskaperna kring mediet saknades. De ville därför ha hjälp med att ta fram en strategi och idé, och med en bra struktur för satsningen med ett bra innehåll, som i slutändan leder till fler kunder i kedjans fysiska butiker.


Lösningen


Lösningen blev att skapa en strategi för hur medlemsflödet på de sociala medierna dels ska kunna ökas, men att det också ska finnas något som faktiskt drar in besökare till butikerna.Bland de resurser som Plantagen har finns de kompetenta trädgårdsmästarna i alla butiker. Lösningen blev att ta tillvara på denna och erbjuda en enorm tipsbank som går ut gratis till fansen på Facebook. Dessutom finns möjlighet att använda sig av den nya digitala trädgårdsmästaren, varje dag lär sig mer och mer, och som blixtsnabbt ger svar på besökarens frågor kring hem och trädgård.Till slut skapades en handbok i sociala medier till Plantagens anställda i hur de ska agera i de olika situationer som uppstår på sociala medier.