Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Copyrighter, copy och frilanscopy. Eller bara copywriter.

Kim Halderot, copywriter | Copywriter, copyrighter eller copy?

Kärt barn har uppenbarligen många namn. Det blir inte minst tydligt när jag berättar att jag är copywriter. Vad gör en sådan egentligen? Copyrighter är populärt nu. Eller så söks bara en copy.

Varifrån kommer namnet? Och varför använder vi den engelska titeln när det gamla svenska reklamskribent faktiskt finns (och som till och med Språkrådet förespråkar)?

Ordet copywriter kommer från engelskans copy och writer. Copy som förutom kopia även betyder text. Och vi har writer som betyder skribent eller författare. Vad ordet copywriter alltså betyder är ingenting annat än textförfattare.

Så en copyrighter har därför inte särskilt mycket med en copywriter att göra. Och att vara copy är (om jag ska vara riktigt petig) att vara text. Lite som en bilmekaniker som påstår sig vara bil.

 

Hej förresten. Jag heter Kim, och jag är copywriter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE