Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

IFK Göteborg kopierar som Region Värmland.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | |

Kim Halderot, copywriter | IFK Göteborgs nya reklamfilm med Sven Wollter

Kommer du ihåg ”Vi saknar dig”-kampanjen från Destination Jönköping 2007? Den som Region Värmland förra året valde att plagiera och sedan vinna ett nytänkarpris för.

Nu gör IFK Göteborg samma sak. Fast denna gång är det den hyllade reklamfilmen för RAM Trucks från 2013 års Super Bowl som har varit inspirationskällan.

IFK Göteborg

RAM Trucks

 

Att ta inspiration är en sak. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är smart eller om det är lathet att göra så här. Jag vet inte, så jag stannar där. Vad tycker du?

 

Se även blogginlägget med 2013 års bästa reklamfilmer.

  • http://twitter.com/Jympajesus Mats Janson

    Plagiat.

  • copykollegan

    Förstår hur du tänker… typ. Det är aldrig kul när någon kopierar ens idé och försöker ta cred för det. Men i det här fallet är ju IFK Göteborg helt öppna med att det är en pastisch och länkar till och med till originalet från sin youtube. Hur kan det inte vara ok?


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE