Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Boktips: F*ck logic 2

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

För tre år sedan slog jag till på en bok som fick mig att fullständigt tappa hakan. Författaren, Per Robert Öhlin, blev på något sätt lite av en husgud för mig när det gällde att hitta nya sätt att tänka kring problem. Boken har fått det halvt olämpliga namnet F*ck logic 2, och det är nog lite det som gjorde att jag fastnade. Det var något förbjudet. Och jag har fortsatt med det. Att våga använda det förbjudna alltså. Så jag måste bara dela med mig av detta boktips.

Kim Halderot, copywriter | Boktips: Fuck logic 2

Författarens egna ord.

Det här är en bok som hjälper dig att bli en mer påhittig och effektiv kommunikatör.
Men det finns förstås en liten hake. Du måste förändra dig på några avgörande punkter. Här är några tips.
1. Lita inte på förnuftet, det är kreativitetens största fiende.
2. Om du måste vara absolut säker på allting du företar dig kommer du alltid att befinna dig steget efter.
3. Välj mellan att å ena sidan vara naiv och kreativ än, å andra sidan, att alltid ha rätt men aldrig vara nyskapande.
4. Lek först och tänk rationellt sen. För det kan ju faktiskt hända att din lek resulterar i något nytt som logiken inte kan komma fram till på egen hand.
Ja, du fattar. Din tid är knapp. Det får räcka så.

Jag är kreativ.

Förutom att förstå att jag faktiskt är kreativ, trots att jag inte sett mig som det innan, blev som att sprätta iväg en champagnekork. Det bara bubblar och nya idéer sprutar ut. Och som en bonus delar Öhlin även (helt osjälviskt) med sig av 34 fantastiska tips för att vrida och vända på tankarna.

Det här blev en bok som jag tog med mig i bilen, till en iskall, vintrig skånsk sandstrand och till tvättstugan – bara för att inte behöva lägga den ifrån mig.

Får jag bara ge ett enda boktips till en blivande kreatör så är det just den här. Det här är tändvätska för en utslocknad kreativ generation.

 

Missa inte heller att läsa Boktips: Den mentala orgasmen av samma Per Robert Öhlin.

 

 

Blogginlägget om F*ck logic 2 är inlägg #034 i #blogg100.

Alla andra bloggposter under #blogg100 hittar du här.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE