Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Brons för Please copy me.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | |

I går eftermiddag dök äntligen senaste numret av Please copy me upp i brevlådan. Denna gång med en fullständigt bedårande nyans av brons, nyttiga tips för att skilja på de och dem, samt en hel del inspiration för den ankommande våren.

Kim Halderot, copywriter | Please copy me #6

Lika fantastiskt är intervjun med Jonas Peterson, mer känd som Silverfisken, där han delar ut ett par, tre rejäla käftsmällar till den svenska reklamindustrin.

Kim Halderot, copywriter | Please copy me #6 | ”Problemet är väl att 98 % av all reklam är så dålig att man vill dö.”

Sant till ganska stor del, tyvärr. Men det är som jag skrev om i går: så länge vi envisas med att prata egenskaper och USP:ar så riskerar vi att hamna i skottgluggen för folkets stora avsky. Vi är helt enkelt för ointressanta för att få störa mitt i söndagsfilmen.

Men hur som helst, har du ännu inte börjat prenumerera på nyhetsbrevet (som kommer ut en gång i månaden) så är det dags att göra det nu.

 

Jag vill också lansera en egen tumregel för att skilja på de och dem. Mattias föreslår bland annat att översätta till engelskans they och them. Jag väljer den svenska varianten istället. Testa att byta ut det nya (och lite slarviga) dom mot det något mer självcentrerade vi och oss. Betydligt lättare att avgöra.

 

 

Blogginlägget om Please copy me #6 / 2013 är inlägg #031 i #blogg100.

Alla andra bloggposter under #blogg100 hittar du här.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE