Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Stockholm är gay.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | | |

Kim Halderot, copywriter | Stockholm är världens gaystad.

Foto: Benson Kua

Här är filmen som nu släpps för att trycka på Stockholm som världens bästa HBTQ-stad. Men det är inte utan komplikationer och viss klagomål.

Filmen har bland annat fått utstå kritik för att spä på de stereotyper som finns kring homosexuella. Filmen innehåller design, kläder, skumpa och skärgårdsliv. Men kritiken har även handlat om kön. Varför är det knappt inga kvinnor med i filmen? Den över tre minuter långa reklamen består märkligt nog nästan bara av män.

Men jag tycker ändå att filmen fyller en viktig poäng. En annan fråga är däremot om den är särskilt säljande eller bra producerad? Jag tycker nog inte något av det. Enligt mig saknar den karaktär, den glömmer bort att hitta någon riktig vändning. Och den provocerar inte ens något. Den väcker helt enkelt inga känslor hos mig, annat än att jag möjligtvis börjar längta lite smått efter sommaren.

Och jag är definitivt beredd att hålla med den tidigare framförda kritiken. Det är faktiskt ganska märkliga schabloner som framförs.

 

 

Blogginlägget om Stockholm som gaystad är inlägg #028 i #blogg100.

Alla andra bloggposter under #blogg100 hittar du här.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE