Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Expert på typografi med iPhone.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | |

Kim Halderot, copywriter | Typography är en typografi-app för iPhone.

I dag tänkte jag dela med mig av en fantastisk app till iPhone. Appen är ingenting annat än en ren och skär manual för typografi. Appen hittar du i Apples egen App Store eller genom att klicka på länken.

Med Typography får du förutom en typografisk historielektion även grundläggande kunskaper om olika kategorier av typsnitt, familjer, måttenheter och baslinjejustering. Dessutom har du en runt 60-sidig manual till typografi på webben, specialtecken och till sist även en stor ordlista med alla begrepp förklarade.

Så är du grafisk producent, copywriter eller bara är nyfiken på typografi i största allmänhet, då är Typography faktiskt ett måste i din smartphone.

Och priset? 28 kronor. Alltså gratis.

 

 

Missa inte heller min tidigare bloggpost om hur Adobe vill förändra möjligheterna till typografiska justeringar på webben.

 

 

Blogginlägget om Typography är inlägg #020 i #blogg100.

Alla andra bloggposter under #blogg100 hittar du här.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE