Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Reklam är inte en annons.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | | |

Ibland gör sig en reklamskylt bäst tom. Det finns nämligen annat du kan göra före du gör en annons.

Jag får ofta frågan vem jag är och vad jag gör. Vem jag är, är ganska enkelt att beskriva. Men att förklara vad jag som copywriter gör, det är lite svårare.

Jag brukar säga att jag skriver reklam.

Hen jag pratar med har då sett en reklam som hen tycker är rolig. Och någon som är dålig. Oftast hamnar samtalet sedan kring att mitt jobb förmodligen är att skriva slogans. Det är inte det att det är just jag som drar in samtalet på det spåret, men det är där vi brukar hamna.

Och till viss del stämmer det nog ändå. För mig kan reklam mycket väl vara att skriva en rolig slogan (eller tagline eller payoff eller rubrik eller endline eller vad vi i branschen nu kallar det från vecka till vecka). Men reklam är för mig så mycket mer.

Reklam är allt vi gör.

Hur ska jag kunna hjälpa en butik med halvtaskig försäljning bara genom att skriva en grym annons? Det kan gå jättebra. Men det kan också gå käpprätt åt helvete.

Det finns några saker som är minst lika intressanta att titta på, som att göra en ny logotyp eller printa en helsida i DN.
Hur klär du dig?
När städade du butiken senast?
Varför är de tre veckor gamla kaffefläckarna på bordet i receptionen fortfarande kvar?
Har du tillräckligt med ljus i lokalen för att kunderna ens ska se att det är öppet?

Jag gör jättegärna en annons. Det är inte det. Men så länge kaffetermosen i pastellfärger från 1987 med pissljummet kaffe erbjuds kunderna i stulna pappmuggar från Statoil, och ett tuggummi sitter fastkletat i stolsdynan i entrén, då kommer inte annonsen hjälpa dig att sälja en enda produkt till.

För en annons kan aldrig någonsin ljuga. Reklam är inte buffel och båg. Reklam är sann. Den bluffar inte. Den tränger sig inte på. Den är inte ohövlig. Den bryr sig inte bara om sig själv.

För mig är reklam en gentleman. Den ger tid och plats för eftertanke. Den inspirerar till drömmar. Den underhåller, och den inbjuder till samtal.

Och hur gärna vi än vill kidnappa reklamens personlighet och göra den till något den inte är, så handlar min roll som copywriter inte bara om att skriva en kitschig slogan. Det är så mycket mer.

 

Låt mig få hjälpa dig bli mer framgångsrik. Ring mig på 0705-40 96 91 eller släng iväg ett mejl till kim@halderot.se så får jag berätta vad du kan göra för att sälja ännu mer.

 

 

Det här inlägget om reklam är inlägg #006 i #blogg100.

Alla andra inlägg under #blogg100 hittar du här.

  • http://twitter.com/chr chrille peterson

    ”advertising is the price you pay for having an unremarkable product.” – jeff bezoz

    • http://twitter.com/halderot Kim Halderot

      ”Lyssna alltid på andra framgångsrika entreprenörer.” — Kim Halderot


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE