Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Super Bowl 2013: Audi.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | |

Med bara dagar kvar till Super Bowl 2013, börjar nu uppladdningen inför reklambranschens egen stora utgiftsorgie. Jag kommer – som så många andra – självklart att sitta klistrad framför tv:n. Inte för att jag bryr mig om fotbollen, utan för att det kommer visas mirakulöst bra reklam under några timmar.

Nu börjar därför de stora jättarna att pumpa ut sina reklamfilmer. De senaste åren är det främst Volkswagen som har fått riktigt mycket uppmärksamhet med sitt Star Wars-tema. Men även Chryslers film från förra året – med Clint Eastwood i huvudrollen – har blivit stora snackisar på grund av det påstådda underliggande politiska budskapet.

Och nu, när det bara är några få dagar kvar till 2013 års match, går Audi ut med sin reklamfilm, Prom, som förhoppningsvis ska kunna väcka upp en bilbransch i koma.

Byrå: Venables Bell & Partners
Creative Director: Erich Pfeifer & Tyler Hampton
Copywriter: Matt Keats
Art director: Matt Miller

Copyn

Bravery. It’s what defines us.

Jag är skeptisk till det här. Inte för att det är dåligt på något sätt, utan för att Audi för mig inte handlar om mod.

Audi är mycket. Audi är teknik, Audi är design, och Audi är säkerhet. Men det är inte mod. Vad hände egentligen med den gamla klassiska, Vorsprung durch Technik?

I övrigt är filmen välproducerad. Och budskapet går definitivt fram. Så egentligen är det kanske inte copywriterns jobb jag ifrågasätter. Snarare ligger det i strategin. För filmen är både kul och effektfull. Och jag vill absolut ha en Audi. Gärna en S6 också.

 

 

Det här vara några av mina korta tankar kring filmen. Men vad tycker du om den?

 

 

Inlägget om Audis film, Prom, är inlägg #003 i #blogg100.

Resten av inläggen under #blogg100 hittar du här.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE