Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Facebook: gillamarkeringar, likes och lajks.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | |

Facebook likes, gillningar, och gillamarkeringar.

Kan vi inte en gång för alla enas om ett enda uttryck för vad nästan alla företag söker på Facebook? Jag ser en tendens till att gillamarkeringar börjar ta över. Eller bara gilla. Typ ”jag har fått tretton gilla på min bild”. Och jag vete sjutton alltså om jag är särskilt förtjust i något av alternativen.

Jag hade hoppats att min högst ovetenskapliga gallup på Twitter skulle hjälpa mig. Jag hade fel. Det var lika mycket delade åsikter där. Dessutom tillkom kort och gott gillning.

Sedan har vi naturligtvis engelskans uttryck, där vi alla söker likes på det vi gör. Det här är nog också det jag själv skulle förespråka, även fast det känns som att jag kan hoppa upp och klappa mig på att Språkrådet kommer vilja stava det lajks.

Jag vet inte längre vad jag tycker.

Vad föredrar du?

Har du ett annat förslag? Dela gärna med dig, så att vi en gång för alla bara kan börja enas kring ett ord.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE