Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Passionerad, mer passionerad, nörd.

Etiketter: | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

nörd s -en, -ar (ibland nedsättande) enkelspårig och löjeväckande person, tönt.

Så beskriver Svenska Akademien i sin ordlista tusentals och åter tusentals svenskar i dag. Det här vill NTI Gymnasiet och reklambyrån Rodolfo ändra på. Och det går väl. För tillfället har nästan 6 000 personer skrivit under avtalet, som kräver att De aderton genast ändrar beskrivningen.

I samband med att du skriver under uppropet, har du också chansen att lämna ditt eget förslag på hur en nörd ska beskrivas.

Det fantastiska med språket är onekligen att ordens betydelse gärna glider iväg med tiden. Det som en gång var en beskrivning på en tönt, har i dag blivit ett modeord som många (kanske framförallt yngre män) identifierar sig med. Det som en gång var ett skällsord har nu blivit hippt.

Du kan också följa Nörduppropet på Twitter.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE