Jag formar bokstäver till ord. Ord som förför och som charmar. Ord som får dina kunder att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer. Jag är copywriter. | Kim Halderot, copywriter | Frilansande copywriter i Jönköping, Sverige | reklam, annonser, pressmeddelande, korrekturläsning, sociala medier, facebook, twitter, google+, linkedin, strategi, varumärke

Norrlands Guld tar ölen till havs.

Det finns gånger då jag bara önskar att det var jag som hade kommit på en idé. Norrlands Guld senaste reklamfilmspremiär för ett par veckor sedan var en sådan.

Bakom filmen står Jesper Kouthoofd Inc, Stefan Öström från Apans Planet samt Emil Oldberg och Peter Fjäll. Den här gången är det Jussi Björlings gamla Till Havs som har fått låna ut musiken till Spendrups öl.

Norrlands Guld har av tradition alltid spelat på stereotypen av den sävlige norrlänningen i sina reklamfilmer. Och även denna gång är handlar det om att vara sig själv för en stund, om än i en lite annorlunda tappning. Några vanföreställningar om hur ölen skulle förvandla ditt liv finns inte. Istället ligger fokus bara på det som så många talar sig varma för när det kommer till drycken: gemenskapen. Att dricka Norrlands Guld handlar om att ha kul och en skön gemenskap med vänner, och tillsammans få ta ett glas med något gott att dricka.

Det är sannolikt inte något guldägg vi just har sett, men däremot har själarna bakom filmen troligtvis lyckats skapa ett och annat skratt i tv-sofforna.

Copyn

Nu jäklar ska vi bygga nåt,
nåt jättebra,
där vi kan va’ oss själva,
och få vad vi vill ha.

En öl, en öl,
en öl, en jätteöl,
en öl, en öl.
Åh shit va’ gott.
En öl.

Det är nog omöjligt att inte börja fundera på hur lång tid det egentligen tog att skriva copyn. Jag kan nog anta, att när väl idén var född (troligtvis på krogen över en öl) så var texten nedskriven på ett par minuter. Det är enkelt, banalt. Och kul. Jag gillar det här riktigt mycket.

Vad tycker du själv om filmen? Berätta i kommentarfältet nedan.

  • Nillagunilla

    Reklamen är toppen!! Verkligen, men okunnig som jag är. vem är sångaren?

    • halderot

      Ursäkta mitt extremt sena svar, men jag har befunnit på semester i några veckor. Tyvärr har jag inte stenkoll på vem sångaren är. Kan dock försöka leta efter det.


Kim Halderot

Jag designar med bokstäver. Jag får dem att bli ord – ord som förför och som charmar. Ord som får din målgrupp att förstå dig på riktigt och som får dig att sälja lite mer.

Jag är copywriter. Och jag skriver reklam.

Bloggen drivs av mig, Kim Halderot, frilanscopywriter från Jönköping med flera års erfarenhet från både reklam- och säljbranschen. Har arbetat med kunder som bland annat Plantagen, Crescent, Stora Enso, JB Education och Elmia.

Här delar jag med mig av tips på hur du skriver bra reklam, hur du marknadsför dig själv och ditt företag, samt även en hel del exempel på både rolig och spännande kommunikation från andra.

Sök

ADRESS NARVAVÄGEN 17, 554 48 JÖNKÖPING
TELEFON +46 705 40 96 91
E-POST KIM@HALDEROT.SE